woensdag 27 juni 2018

Lekkers voor de juf

Elk jaar, als het einde van de maand juni nadert, schieten veel ouders in gang om het perfecte cadeautje voor de juf of meester te scoren als bedanking voor de goede zorgen van hun kind gedurende het schooljaar. Tegenwoordig heb ik het gevoel dat iedereen het origineelste cadeau wil hebben, maar wat is er mis met iets eenvoudig dat zelfgemaakt is? Wedden dat de juffen en meesters dit even leuk vinden of misschien zelfs leuker :-)

Chocolat chips cookies, granola en aardbei-rabarberconfituur


Dit jaar werd het bij ons een potje aardbei-rabarberconfituur, chocolat chip cookies en granola. Stuk voor stuk zelf gemaakt, met andere woorden bracht ik deze week heel wat tijd in de keuken door. Maar erg vind ik dat niet :-)

Aangezien ik voor mijn verjaardag nog moest trakteren op het werk heb ik ineens een dubbele portie koekjes gemaakt. En met wat hulp van Sem waren de koekjes in no-time klaar. Hieronder vind je het recept terug van de cookies, het recept van de granola en confituur volgen in een latere blog.

Smakelijk!

Chocolat chip cookies

Chocolat chip cookies

Ingrediënten voor ongeveer 60 koekjes

  • 250 gr. ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 200 gr. cassonade suiker (lichtbruine suiker)
  • 250 gr. kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 465 gr. zelfrijzende bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 200 gr. chocoladestukjes
  • 200 gr. melkchocolade

Hoe maak je deze lekkere koekjes?


  1. Warm de oven voor op 175°C.
  2. Meng de boter met de lichtbruine suiker, kristalsuiker en vanillesuiker.
  3. Voeg de eitjes toe en meng tot een mooi geheel.
  4. Doe de bloem en het bakpoeder erbij en kneed tot je een vast deeg bekomt.
  5. Als laatste doe je er de chocoladestukjes bij.
  6. Maak balletjes van ongeveer 2 cm diameter en leg op een bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar want ze worden nog ietsje groter tijdens het bakken.
  7. Druk de balletjes wat platter met de bolle kant van een lepel of met je hand.
  8. Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 12 min. of tot ze lichtbruin zijn. Ze mogen nog wat zacht aanvoelen want tijdens het afkoelen worden ze harder.
  9. Laat de koekjes helemaal afkoelen.
  10. Voor de chocoladestrepen smelt je de melkchocolade au bain-marie. 
  11. Giet de vloeibare chocolade in een spuitzak, knip er een klein uiteinde van zodat je een klein gaatje hebt.
  12. Ga heen en weer over de koekjes terwijl je wat druk zet op de spuitzak.

Tip: maak zeker genoeg van deze koekjes want ze zijn op voor je het beseft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten