woensdag 16 mei 2018

Wat te doen met kinderen in Parijs?

Een citytrip met kinderen is toch net iets anders dan een citytrip als koppel. Ten eerste ligt het tempo veel lager, waardoor je keuzes moet maken. Welke bezienswaardigheden wil je zeker bezoeken en zijn die een beetje kidsproof? Bezoekjes aan fancy restaurants mag je ook wel vergeten, tenzij je natuurlijk héél brave kinderen hebt die al die hippe gerechtjes smakelijk opeten :-) Als laatste moet je ook rekening houden met af en toe een stop bij een speeltuin. Maar dat vonden wij persoonlijk minder erg want zo konden wij ook wat rusten en genieten vanop een nabijgelegen bankje.

Na heel wat opzoekingswerk over mogelijke toeristische trekpleisters die we wilden aandoen, kwamen we al snel aan een 6-tal locaties...

Carrousel Arc de Triomphe in Parijs

1. De Eiffeltoren

Het toonbeeld van Parijs is natuurlijk de Eiffeltoren en dat was natuurlijk ook het eerste dat we gingen zoeken na het droppen van de bagage in onze Airbnb.

De Eiffeltoren lag op amper 3 km van onze studio en zonder kids hadden we die afstand zeker te voet afgelegd. Maar we wilden niet dat al hun pijlen verschoten waren na amper 1 uur in Parijs. Dus kozen we ervoor om met de bus op pad te gaan, wat voor de kids al een heus avontuur is met het lokale verkeer :-)

Voor ons was het een blij weerzien. Wat een prachtig "staaltje" architectuur! De kinderen waren ook onder de indruk van die hoge toren. Na onze picknick aan de voet van de Eiffeltoren wandelden we in het naastgelegen park (Champ-de-Mars). Sem en Jasper hadden al snel een speeltuintje gezien en na een uurtje spelen konden we onze tocht verder zetten richting Berges de Seine.

Eiffeltoren in Parijs

2. Spelen en wandelen op Berges de Seine

Sinds 2013 zijn de kades langs de linkeroever van de Seine vernieuwd en een waar speel- en wandelplezier voor jong en oud geworden. Op de grond zijn diverse tekeningen geschilderd. De ene keer is het versiering, de andere keer een doolhof of een spel. Wij waren wel wat teleurgesteld, het zag er allemaal al heel verouderd uit. Op sommige plaatsen kon je amper nog zien wat er geschilderd was. Het was natuurlijk nog maar net lente geworden en misschien krijgt alles nog een opfrisbeurt, maar wij vonden het niet 'wauw'.

Berges de Seine

Berges de Seine

3. Avondwandeling rond het Louvre

Met onze Airbnb vlakbij het Louvre was het de ideale locatie voor een mooie avondwandeling. 's Avonds loopt er al wat minder volk rond dus hadden de kids veel plaats om hun laatste energie kwijt te spelen. Met de ondergaande zon kregen we ook nog een mooi uitzicht op het topje van de Eiffeltoren die je van aan het Louvre nog net kan zien.
Als jullie of jullie kinderen muziekliefhebbers zijn, dan is het Louvre 's avonds de place to be. Verschillende straatmuzikanten kiezen strategisch hun positie in de portalen zodat de muziek mooi tot zijn recht komt. Zo hebben we eventjes staan luisteren naar een violist en iemand die dwarsfluit speelde.

Avondwandeling langs het Louvre

Avondwandeling langs het Louvre

4. Kidstour Paris by Bike

Aangezien we wat beperkt waren in het aantal bezienswaardigheden dat we konden bezoeken, zochten we toch naar een leuke manier om zoveel mogelijk te zien. Je kan natuurlijk tickets kopen voor de Hop On/Hop Off Bus, of een leuke boottocht op de Seine maken. Maar waar niet veel mensen aan denken is dat je ook een fietstocht met gids kan maken in Parijs.

Wij kwamen terecht bij Paris by Bike opgericht door de Nederlandse Yvonne. Dat is natuurlijk handig voor de kinderen omdat alle uitleg in het Nederlands wordt gegeven. Wij werden hartelijk ontvangen door Rachella en toen we maar 2 fietsen zagen staan, bleek dat we een privé tour hadden. Superleuk dus en de route werd op maat gemaakt van onze kinderen.

Na een korte testrit met de typische omafietsen konden we vertrekken. Alhoewel het soms echt opletten is in het verkeer, vonden we het superleuk! We stopten bij Le Palais Royal, het Louvre, de Notre-Dame en Le Centre Pompidou. We aten lunch bij een lekker bakkerijtje en fietsten door de smalle straatjes van Parijs. Echt geweldig en zeker een aanrader, zowel met als zonder kids!

Kids Tour door Paris by Bike

Kids Tour door Paris by Bike

Kids Tour door Paris by Bike

5. Speelplezier in Jardin du Luxembourg

Er zijn heel wat parken in Parijs met elk hun eigen charme. Wij kozen ervoor om een namiddagje naar Jardin du Luxembourg te gaan. Het was vrijdag en supermooi weer, dus je kon er bijna over de koppen lopen, want ook de Parijzenaars genoten natuurlijk van die eerste warme zonnestralen.

In het midden van het park is een vijver waar de kinderen met zeilbootjes kunnen spelen. Dit hebben we overgeslagen wegens de drukte en we wisten dat er een leuke speeltuin was waar ze zich zeker en vast gingen amuseren. Dus na een kleine stop bij de vijver trokken we richting de speeltuin Poussin Vert. Handig aan die speeltuin is dat ze volledig omheind is, dus zelf als je je kind eventjes uit het oog verliest, hij/zij kan hier niet weglopen :-) Helaas hangt er dan ook een prijskaartje aan vast. Dat kinderen moeten betalen, daar konden we nog mee leven, maar toen we zagen dat dit ook voor volwassenen het geval was, probeerden we de kids nog eventjes op andere gedachten te brengen aangezien de speeltuin niet zo lang meer open was. Maar helaas, het was ondertussen al bijna 5 uur en we hadden ze beloofd dat we nog naar de speeltuin gingen gaan. Dus haalden we onze portemonnee boven en betaalden 2,5 euro per kind en 1,5 euro per volwassene.

Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg

6. Zonsondergang op Tour Montparnasse

Waarom uren in de rij staan om de Eiffeltoren op te mogen, terwijl je op Tour Montparnasse net hetzelfde uitzicht hebt incl. een mooi zicht op de Eiffeltoren? Tuurlijk wilden we wel de Eiffeltoren beklimmen, maar we hadden echt geen zin in een lange wachtrij en met onze kinderen is dit al helemaal uit den boze.

Daarom hadden we tickets gekocht om met de snelste lift van Europa naar de top van Tour Montparnasse te gaan. De rij aan de ingang was miniem en wij mochten zelf onmiddellijk doorgaan naar de security aangezien we al tickets hadden gekocht in voorverkoop. Vanaf daar word je naar de lift begeleid die je in 38 seconden naar 210 meter hoogte brengt. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Parijs én op de Eiffeltoren. Ik kan nog niet vergelijken, maar het is toch veel leuker om een uitzicht over Parijs te hebben mét Eiffeltoren dan zonder ;-)

Qua timing hebben we proberen mikken op de zonsondergang. En we waren niet de enige met die gedachte :-) Echt druk was het er niet, maar op het dak kon je wel duidelijk zien aan welke kant de zon onder ging en waar niet. Eens het schouwspel van kleuren begon, draaiden alle fototoestellen overuren, inclusief de mijne.

Zonsondergang op Tour Montparnasse

Zonsondergang op Tour Montparnasse

Zo zie je maar, Parijs is perfect doenbaar met kids. Zorg gewoon voor genoeg afwisseling, af en toe een stop bij een speeltuin, zoek de bezienswaardigheden uit die je kids zelf ook leuk vinden en je hebt een citytrip die je nooit meer zal vergeten.

Onze eerste citytrip met de kinderen zal ons zeker nog lang bijblijven :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten