dinsdag 24 april 2018

Parijs met kinderen? Tuurlijk!

Oké, ik beken. Ik had sterk mijn twijfels of we wel met de kinderen naar Parijs zouden gaan, en al zeker met de onze :-) Maar na het lezen van verschillende blogs met de bijhorende tips zijn we er toch voor gegaan. Met succes!

Familiefoto in Parijs

In een ver verleden hadden we Parijs al eens met ons tweetjes bezocht. Dus het merendeel van de bezienswaardigheden konden we nu wel overslaan. Deze trip moest vooral op een rustig tempo gebeuren, met af en toe tijd voor een speeltuintje, zodat Sem en Jasper het ook écht leuk vonden. 

De heenrit verliep supervlot. We wilden onszelf het rijden naar en in Parijs besparen en kozen om met de Thalys te reizen. Dus stonden we op een vroege ochtend klaar aan het station van Deinze - gepakt en gezakt met onze 2 kids - klaar voor onze eerste citytrip als gezin. Wij nemen niet zoveel de trein, dus voor de kinderen was het treinreizen al een heuse belevenis :-) Ze waren dan ook flink en hielden zich goed bezig met het kleurgerief, autootjes en UNO spelletje dat we hadden meegenomen.

Op weg naar Parijs met de Thalys

Eenmaal aangekomen in Gare du Nord, begonnen we aan de zoektocht naar de juiste metro. Vooral Sem keek uit naar de "ondergrondse trein". Aan de automaat kochten we een carnet van 10 kaartjes, die voordeliger zijn dan 10 losse kaartjes. Vanaf 4 jaar moeten de kids ook betalen maar gelukkig wel aan verminderd tarief. De kaartjes kan je zowel voor metro als bus gebruiken, zoals wij ook gedaan hebben.

We hadden ons voor deze trip weeral maar eens laten vangen door 1 grote valies mee te nemen i.p.v. 2 kleintjes. De poortjes aan de ingang van de metro zijn echt smal dus het was soms een heel gedoe om er met een brede koffer door te gaan. Zelf met Jasper - die in de draagzak op de rug zat - moest ik me er soms tussen wringen. Maar we zijn heelhuids op onze bestemming geraakt :-)

In de metro van Parijs

Via Airbnb hadden we een leuke studio gevonden in hartje Parijs, namelijk in het 7de arrondissment vlakbij het Louvre. Zo hadden we de meeste bezienswaardigheden die we hadden uitgestippeld op max. 3 km afstand. Afwisselend deden we de heenrit te voet of met de metro/bus en keerden dan terug met de andere optie. Uiteindelijk hebben we toch nog meer gewandeld dan gedacht... Het was dan ook veel te mooi weer om ons constant onder de grond te verplaatsen :-)

Binnenkort kan je hier ook lezen over onze zoektocht naar de Eiffeltoren, onze avondwandeling rond het Louvre, onze fietstocht via Paris By Bike en de mooie zonsondergang op Tour Montparnasse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten