donderdag 29 maart 2018

Sem viert zijn verjaardag in Spiderman stijl!

Terwijl vorig jaar alles in het thema van de Minions stond, is Sem dit jaar overgeschakeld op Spiderman :-) En daar kan een Spiderman-getint verjaardagsfeestje niet bij ontbreken. Helaas wou hij zoveel klasgenootjes uitnodigen dat we moesten uitwijken naar een binnenspeeltuin. Daar ging mijn/zijn Spidermanfeestje. Maar dat wil niet zeggen dat er geen thema kan zijn ;-)

Zo heb ik op zijn uitnodigingen SpiderSem gezet, zijn er in de klas Spidermankoekjes rond gegaan en heb ik voor het familiefeestje lekkere chocolade-Spidermantaart gebakken.

Verjaardagsfeestje in Spiderman stijl

De Spidermankoekjes

De koekjes voor in de klas waren echt superlekker en ik deel dan ook graag mijn recept met jullie. Het originele plan was gewone zandkoekjes - afgewerkt met icing - te maken. Maar aangezien ik mezelf de avond voor zijn verjaardag geen groot aantal koekjes zag versieren, heb ik het plan gewijzigd naar red velvet koekjes. Deze maakte ik makkelijk vooraf zodat ik er enkel nog maar de spinnenwebben moest op tekenen.

Spidermankoekjes

Ingrediënten voor 16 koekjes
 • 120 gr. boter
 • 120 gr. suiker
 • 150 gr. bloem
 • 2 eierdooiers
 • 1 theel. vanille-extract
 • 2 theel. rode kleurstof
 • 10 gr. ongezoet cacaopoeder
 • 1/2 theel. bakpoeder
 • snuifje zout

Hoe maak je deze lekkere koekjes?
 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Smelt de boter en meng samen met de suiker, de eierdooiers, het vanille-extract en de kleurstof. Roer goed tot alles een mooie rode kleur heeft.
 3. Voeg de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe en meng tot je een glad beslag krijgt.
 4. Maak balletjes van ongeveer 3 cm groot en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
 5. Zet in de oven voor 12 min.
 6. Als de koekjes afgekoeld zijn, kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan.

Spiderman-chocoladetaart

Een paar maanden geleden had ik een goed recept gevonden voor een smeuïge chocoladetaart. Mijn eerste idee was deze te maken voor het familiefeestje. Maar Sem wou een Spiderman-taart dus heb ik die taart gewoon bekleed met suikerpasta... in de vorm van Spiderman zijn hoofd :-)

Spiderman-chocoladetaart

Voor de taart heb ik het recept van Njam! volledig gevolgd zoals beschreven. Ook het glazuur heb ik er op gedaan, zo blijft de suikerpasta achteraf goed kleven.

Om Spiderman zijn gezicht na te bootsen ben ik begonnen met de vormen op papier te tekenen. Zo kon ik op het moment dat de suikerpasta was uitgerold makkelijk de juiste vorm uit snijden.

Hoe maak je een Spiderman taart

Hoe maak je een Spiderman taart

Ik bedekte eerst de volledige taart met een blauwe achtergrond en vervolgens plaatste ik in het rood de vorm van het gezicht erop. Voor ik verder deed, tekende ik er met een stift (met eetbare inkt) een spinnenweb op. Als laatste konden de ogen er op.

De suikerpasta en de pen met eetbare inkt vond ik in Aveve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten