maandag 12 maart 2018

Gehaktschotel met broccoli en spinazie

Kennen jullie ook dat gevoel dat je een hele weekmenu maakt maar er door omstandigheden eigenlijk weinig van in huis komt?

Dit kom ik regelmatig tegen en aangezien ik niet graag eten in de vuilbak zie belanden, heb ik gelukkig meestal een andere oplossing in petto. Veelal belanden de groenten in de soep maar deze keer heb ik gewoon een nieuw (en sneller) gerecht gemaakt met de ingrediënten die ik voor handen heb.
Heb je net zoals ik toevallig nog wat broccoli, spinazie en gehakt op overschot (zoniet ga dan eerst vlug naar de winkel), dan kan ik je dit gerechtje zeker aanbevelen :-) Deze gehaktschotel is een eigen creatie à la minute bedacht op een zaterdagochtend :-)

Gehaktschotel met broccoli en spinazie

Ingrediënten (3 volwassenen)

  • 1 broccoli
  • 200 gr. verse spinazie
  • 3 lente-uitjes
  • 100 gr. volkoren penne
  • 500 gr. gekruid kippengehakt
  • 2 eetl. ricotta
  • 5 eieren
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je deze gehaktschotel?

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes en hak de lente-uitjes fijn.
  3. Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking.
  4. Doe de broccoli in een pot met kokend water en laat 5 min. koken.
  5. Warm de olijfolie op in een grote pan en bak er het gehakt in. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  6. Voeg na een aantal minuten de lente-uitjes toe.
  7. Als het gehakt gaar is, doe je er de spinazie bij. Roer een paar keer om en laat de spinazie slinken.
  8. Zet het vuur uit en voeg de ricotta toe. Meng alles goed door elkaar en voeg als laatste de gare broccoli en penne toe.
  9. Doe dit mengsel in een ovenschotel.
  10. Kluts de eieren, voeg wat peper en zout toe en giet dit over de ovenschotel.
  11. Zet de schotel een 20-tal minuten in de oven of tot het ei volledig gestold is.

Tip 1: omwille van de grote hoeveelheid spinazie kan je het best koken in een grote pan (type wokpan). Uiteindelijk zal er niet veel meer overschieten van de spinazie, maar zo kan je tenminste alles goed omroeren zonder al te veel te morsen ;-)

Tip 2: dit gerechtje kan je perfect op voorhand maken. Je voegt de eieren het best toe vlak voor je de schotel in de oven steekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten