zaterdag 3 februari 2018

Zoete aardappel-paprikasoep

In het weekend sta ik al eens graag wat langer achter de kookpotten. Naast wat voorbereidingswerk van de gerechtjes voor het begin van de week maak ik steevast ook een grote kom soep.

Daarvoor kijk ik wat er nog in de koelkast ligt en verwerk ik alle restjes in de soep. Helaas waren er deze keer geen te bespeuren. Ondanks ik mijn hoofd nog aan het breken was over welke soep ik deze keer kon klaar maken, vertrok ik toch al naar de winkel. In de Albert Heijn kwam ik de oplossing tegen! Ik kocht er een verspakket "Zoete aardappelsoep". In zo'n pakket vind je alle ingrediënten voor 1 soep, zelf tot de bouillonblokjes toe.

Op de foto leek het me wel een heel dikke soep en de hoeveelheid water dat je moest toevoegen, kon dat alleen maar bevestigen. Amper 750 ml voor zoveel groentjes, daar krijg je groentepap voor in plaats van groentesoep :-) Dus paste ik het recept een beetje aan en bij deze ben ik nu aan het smullen van een lekkere niet te dikke zoete aardappel-paprikasoep.

Zoete aardappel-paprikasoep AH

Ingrediënten

 • 1 verspakket "Zoete aardappelsoep" van AH
  (1 grote zoete aardappel, 2 wortelen, 1 rode paprika, 2 rode ajuinen, 3 teentjes knoflook, 4 steeltjes peterselie, 2 groentebouillonblokjes)
 • 2 liter water
 • 1 kipbouillonblokje
 • 1 eetl. olijfolie
 • peper

Hoe maak je deze lekkere soep?

 • Schil de zoete aardappel en wortelen, verwijder de zaadjes uit de paprika en pel de rode ajuinen en de knoflook.
 • Snij alle groenten in niet al te grote stukken en doe ze in een grote pan.
 • Vul de pan met 2 liter water, voeg de 2 groentebouillonblokjes toe uit het pakket en het extra kipbouillonblokje. Doe er als laatste nog 1 eetl. olijfolie bij.
 • Laat zachtjes koken tot alles gaar is.
 • Kruid naar smaak met de peper.

Tip: de peterselie in het pakket kan je zoals beschreven fijn snipperen en de soep ermee garneren. Ik heb ze meegekookt want van zodra mijn kindjes iets groen in de soep bespeuren dan moeten ze het niet hebben ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten