donderdag 1 februari 2018

Last-minute tripje naar de sneeuw

Onlangs was het grote sneeuwpret in de Ardennen. Zodra we wisten dat er sneeuwkansen waren, hebben we het weerbericht nauwlettend in de gaten gehouden. Vrijdagochtend boekten we ons hotel en zaterdagochtend rond 8 uur waren we al onderweg richting de besneeuwde heuvels van de Hoge Venen.

Sneeuw in Hockai

Omdat we het langlaufen eens wilden proberen, mochten de kindjes op logement bij de grootouders. Het leek me niet zo praktisch met een 3- en 5-jarige. En maar best dat ze in het 'warme' Vlaanderen bleven. Vorig jaar konden ze al eens klagen over de koude wind en de sneeuw en op zaterdag zou het niet veel beter geweest zijn. Het heeft de hele dag gesneeuwd en door de wind was het eigenlijk wel een beetje lastig wandelen.

Sneeuw in de Hoge Venen

Sneeuw in de Hoge Venen

Onze eerste locatie was Signal de Botrange in de Hoge Venen. Dit plekje is zowel in de zomer als in de winter tof om te wandelen. We kwamen net op tijd aan. Op de parking stonden amper enkele auto's, maar een uurtje later was het al zoeken naar een plekje. Het verhuurkantoor voor langlauf was helaas niet open, dus volgden we de 6-km-lange langlaufpiste te voet. Het stopte niet met sneeuwen en toen we na een tweetal uurtjes terug bij de auto kwamen, lag er al een mooie dikke laag. We besloten eerst nog iets kleins te eten in het restaurant voor we naar het hotel reden. Ook daar was het rond 14 uur een gezellige drukte. Gelukkig vonden we nog een tafeltje aan het raam en konden onze hongerige magen gevuld worden.

De voorbije 2 jaren hebben we steevast met winterbanden richting Ardennen gereden en nooit problemen gehad. Onze chauffeur-van-dienst had helaas zomerbanden en dat hebben we geweten :-) Halverwege de helling raakten we aan geen kanten meer vooruit. Dus stapten we allemaal uit en met de hulp van nog een andere passant duwden we de wagen helemaal naar boven. Achteraf gezien waren we niet de enige met dit probleem. We hebben meermaals mensen hun auto zien en helpen duwen. Dit verhaal zal ons nog lang bijblijven.

Hotel Beau Site in Hockai

Onze hotel (Hotel Beau Site in Hockai) was een vertrouwde omgeving voor ons. Vorig jaar sliepen we er al samen met de kindjes in 1 van de 2 appartementen. Deze keer werd het een gewone kamer. 's Avonds konden we - als alle dagjestoeristen weg waren - in het restaurant nog gezellig nakaarten en een gezelschapsspelletje spelen. Het restaurant van het hotel kunnen we trouwens ten zeerste aanraden. Het heeft een eenvoudige kaart maar o zo lekker! De ochtend nadien wachtte ons nog een klein maar lekker ontbijtbuffet.

Langlaufverhuur in Hockai

Langlaufverhuur in Hockai

Dag 2 en het was eindelijk gestopt met sneeuwen. Ondertussen was de sneeuwlaag al aangedikt tot een goeie 25 cm. In Hockai zelf kan je ook langlaufen en is het niet zo druk als bv. in Spa of Signal de Botrange. Vlak naast het hotel (en op nog een paar andere plaatsen in het dorp) verhuren ze langlaufski's. De mannen hadden er niet veel zin in maar ik en mijn vriendin wilden absoluut langlaufen. Voor 10 euro/persoon stonden we niet veel later met de latten onder onze schoenen :-) Het was voor ons beide de eerste keer en na wat onzeker glijden vond ik al snel een goed ritme. Na een kwartier was ik er al volledig mee weg :-)

Langlaufen in Hockai

Langlaufen in Hockai

Ik vond het een super-ervaring. Dus ik vrees dat we nu 2 maal richting Ardennen moeten gaan in de winter. Één keer met kindjes en één keer zonder kindjes zodat we kunnen langlaufen. Tenminste tot ze groot genoeg zijn om zelf mee te doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten