woensdag 14 februari 2018

Landal Heideheuvel

De personen die mij kennen, weten dat ik nooit twee keer naar dezelfde accommodatie zal gaan. Er zijn genoeg plekjes te ontdekken dus waarom twee keer hetzelfde bezoeken? Ik heb dit kunnen volhouden tot we 2 jaar geleden in de herfstvakantie een midweekje naar Landal Heideheuvel in Nederland gingen...

Het park

Dit park heeft gewoon alles om met jonge kinderen naartoe te gaan. Het is kleinschalig en de huisjes liggen op een acceptabele afstand van elkaar zodat je toch genoeg privacy hebt. Ze zijn knus ingericht en perfect van grootte. En het belangrijkste: het park en de huisjes zijn o zo proper! Dat is toch iets waar ik bijzonder op let tijdens mijn zoektocht naar slaapplaatsen. Liever een proper en iets ouder park dan een nieuw en vuil park. Niet dat dit park ouderwets is, integendeel, de meeste huisjes zijn ondertussen mooi gerenoveerd.

Park Landal Heideheuvel

De huisjes

De eerste keer hadden we een kinderbungalow gekozen. Dit is zeker een goede keuze als je met peuters op bezoek komt. Alles is er om je verblijf net iets gemakkelijker te maken (zoals bijvoorbeeld kinderspeelgoed, een spelletjestafel, iets meer ruimte, ...). De tweede keer namen we een gewoon huisje en hebben we de extra's van de kinderbungalow eigenlijk niet zo gemist. De kindjes zijn ondertussen natuurlijk ook weer een jaartje ouder.

Kinderbungalow in Landal Heideheuvel

Faciliteiten

Qua faciliteiten moet dit park zeker niet onderdoen: het heeft een gezellig zwembad met peuterbad en 2 kleine glijbanen (meer hebben onze kinderen echt niet nodig), een gezellig restaurant die voor de kleinsten een leuk en lekker buffet heeft klaarstaan, een grote speeltuin aan de ingang van het park en ook nog enkele kleinere speeltuinen alsook diverse sportterreinen. Een bezoekje aan de kleine kinderboerderij en Bollo (de mascotte van het park) zijn huisje is ook altijd een hit bij de kinderen.

Peuterbad/Zwembad in Landal Heideheuvel

Grote speeltuin in Landal Heideheuvel

Grote speeltuin in Landal Heideheuvel

Grote speeltuin in Landal Heideheuvel

Kinderboerderij in Landal Heideheuvel

Het grootste entertainment vonden we in onze achtertuin. Dagelijks kregen we bezoek van de eekhoorntjes :-) Koop wat pindanootjes, leg ze op de tuintafel en in no-time zijn die schattige diertjes daar. Dolle pret voor zowel de kinderen als de mama en papa ;-)

Eekhoorntjes op bezoek in Landal Heideheuvel

Eekhoorntjes op bezoek in Landal Heideheuvel

Activiteiten

Er zijn ook heel wat activiteiten te doen: zo zijn wij naar een Bollo-show gaan kijken (onze kinderen waren precies een beetje onder de indruk van die grote beer) en hebben we een fotospeurtocht (ideaal om het park te verkennen) gedaan waarbij je na afgifte van de juiste antwoorden nog een cadeautje mocht grabbelen in de grabbelton.

Fotospeurtocht in Landal Heideheuvel

Fotospeurtocht in Landal Heideheuvel

Het Atelier

Ik twijfelde toch nog even om terug te gaan naar Landal Heideheuvel omdat er eigenlijk geen binnenspeeltuin is, maar sinds vorig jaar is het Atelier erbij gekomen. En ik moet zeggen dat was een heuse ontdekking voor onze 2 stoere jongens. Er is een gigantische knikkerbaan, een zandbank met kinetic zand, een MOOV hoek, een KAPLA-hoek, een Legowand en een reuze krijtmuur.
Naast dit alles kan er in het Atelier ook volop geknutseld worden.

Het Atelier in Landal Heideheuvel

Het Atelier in Landal Heideheuvel

Het Atelier in Landal Heideheuvel

De omgeving

Na al deze positieve ervaringen in het park mogen we zeker de omgeving erbuiten niet vergeten, deze is ook een echte aanrader. Zo kan je wandelen en fietsen op de Hoge Veluwe en de Veluwezoom. Vlakbij is er ook een waterval, die via een wandeling vanuit het park vlot te bereiken is. In de zomerperiode kan je ook aapjes gaan kijken in het dierenpark Apenheul.

Zo zie je maar, een tweede keer kan aangenaam verrassen dus misschien moeten we maar eens een derde keer inplannen tijdens die warmere maanden :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten