dinsdag 9 januari 2018

Ninglinspo met kleine kinderen

Enkele maanden geleden waren we op weekend in de Ardennen. Voor het eerst zaten we in de buurt van de Ninglinspo! Ik had er al veel moois over gehoord en wou er dus al langer naartoe. Alleen... is die wandeling wel te doen met 2 kindjes van 3 en 5 jaar oud?

De wandeling langs de Ninglinspo in Aywaille wordt beschreven als één van de mooiste van België. Laat je zeker niet afschrikken door het ruige parcours om met (kleine) kinderen te gaan. Ze doen niks liever dan klimmen en klauteren op het pad langs het ondiepe water met de verschillende watervalletjes. Deze laatste spreken echt tot de verbeelding.

Ninglinspo met kleine kinderen

De vallei is adembenemend mooi en tijdens de herfst kleuren de bomen alle tinten geel, oranje en rood. De wandeling op zich is best uitdagend en bevat tal van bruggetjes die je van de ene kant van het riviertje naar de andere brengen. Ideaal speelterrein voor de kinderen (groot én klein), toch moet je hier en daar opletten. Op sommige plekken is het pad amper een halve meter breed en bezaaid met gladde rotsen en boomwortels. Die week had het namelijk veel geregend dus met de modder erbij was het op sommige plaatsen best uitdagend. Draag goede wandelschoenen of regenlaarzen, dan kom je er zeker met droge voeten vanaf.

Ninglinspo met kleine kinderen

Ninglinspo met kleine kinderen

Ninglinspo met kleine kinderen

Parkeren kan je op de ruime parking naast de taverne "Le Ninglinspo" in Sedoz (N633). We waren pas laat in de namiddag vertrokken en kwamen aan rond 16 uur. Zelf met het regenachtige weer stond de parking vol op een zaterdagnamiddag. De bekende wandeling is 6 kilometer lang dus we wisten op voorhand dat we deze niet gingen kunnen uitwandelen. Jasper zat in de draagzak op de rug maar met al het klauteren zou hij de wandeling met veel plezier meegewandeld hebben. Doordat het heel drassig was hebben we maar voor de veilige oplossing gekozen :-) Na 1,5 kilometer wandelen hebben we ergens het riviertje via stenen (en zonder natte voeten!) overgestoken om via de andere kant terug te keren. Dit pad is breed en vlotter te bewandelen, even mooi maar iets minder spannend.

Ninglinspo met kleine kinderen

Ninglinspo met kleine kinderen

Deze wandeling is een must voor iedereen die de Belgische Ardennen bezoekt en met kinderen lukt dit perfect. Wij doen hem volgend jaar in de zomer zeker opnieuw. Het moet zalig zijn om dan af en toe je voetjes af te koelen in het heerlijk stromende water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten