maandag 22 januari 2018

Met groot en klein naar Spa

De stad Spa kent iedereen van de thermen en van het Circuit Spa-Francorchamps. De vrouwelijke leden van de familie konden gerust wel een dagje wellness gebruiken en de mannen in de familie hadden zeker geen neen gezegd bij een bezoekje aan het circuit. Maar we waren met de ganse familie op stap dus zochten we iets dat iedereen blij kon maken. Een stadswandeling is daarbij de perfecte activiteit die jong en oud kan bekoren.

Uitzicht Spa

In de binnenstad is het heerlijk rond kuieren, maar mijn favoriete plek is Parc de Sept Heures met zijn prachtige galerie. In het park zelf was het een explosie van warme herfstkleuren. Zo'n mooie bomen had ik nog nooit gezien. En ook al was het de hele dag miezerig weer, in het park kwam de zon toch eventjes piepen en leek het wel of de blaadjes licht gaven!

Herfstkleuren in Spa

Spa

Windowshoppen in Spa

Herfstkleuren in Spa

Spa

De kleine honger hebben we gestild in Hôtel-Restaurant Le Relais in het centrum van Spa. We waren op goed geluk een paar restaurantjes binnengestapt, maar die hadden geen plaats voor 8 personen. In Le Relais was het geen probleem, daar plaatsten ze meteen enkele tafeltjes van 2 bij elkaar. Van echte gastvrijheid en klantvriendelijkheid gesproken. Met zijn lekkere keuken en schappelijke prijs is het een absolute aanrader

Na het middagmaal gingen we de sportieve tour op. We wandelden de heuvel op zodat we bovenaan konden genieten van het prachtige uitzicht. De makkelijkste manier om naar boven te gaan is natuurlijke de panoramische kabelbaan, maar waarom makkelijk als het ook moeilijk kan ;-) De kids konden we snel overtuigen door te beloven dat we met de kabellift naar beneden zouden gaan.

Wandeling Spa

Wandeling Spa

Het pad naar boven is soms iets minder goed aangeduid, maar als je je hoofd erbij houdt, vind je snel de juiste richting. Af en toe eens pauzeren is nodig want het pad gaat echt wel steil naar boven. Gelukkig ging het vlot met de kinderen en voor we het wisten waren we aan de top. Net op tijd want het begon plots keihard te regenen, hagelen en uiteindelijk belandden we nog in een sneeuwbui voor de laatste 5 minuten.

Eens boven kan je via de ingang van de thermen naar de brasserie "Panoramique 325". Deze is zowel voor de gasten van de thermen als voor de mensen die tijdens hun wandeling een korte (eet)stop willen inlassen. Wij hadden ondertussen alweer een hongertje gekregen dus bestelden we allemaal een lekkere wafel.

Kabelbaan Spa

En zoals beloofd aan de kinderen, gingen we met de kabellift terug naar beneden. Kaartjes kan je kopen aan een betaalautomaat in de ingang van de thermen. Je kan ze ook beneden de lift kopen indien je niet te voet naar boven wilt gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten