donderdag 4 januari 2018

Gevulde komkommerbootjes met gerookte zalm

Van een snelle en gezonde lunch gesproken. Dit gerechtje is klaar in no-time en is nog eens superlekker ook!

Ik maakte dit gerechtje op oudejaarsdag. Ik had net alle hapjes voorbereid voor 's avonds en had dus nog een halve komkommer en een halve pak gerookte zalm over :-) Hiermee maakte ik snel deze gevulde komkommerbootjes.

Komkommerbootjes met gerookte zalm

Ingrediënten (1 persoon)

  • halve komkommer
  • 3 sneetjes gerookte zalm, fijngesnipperd
  • 2 eetl. griekse yoghurt
  • bieslook
  • peper

Hoe maak je deze komkommerbootjes?

  1. Snij de komkommer in de lengte in twee en verwijder de pitjes met een koffielepel.
  2. Meng de gerookte zalm met de Griekse yoghurt en de bieslook. Kruid met peper naar smaak. 
  3. Verdeel dit mengsel over de 2 komkommerhelften.

Tip: je kan de gerookte zalm ook vervangen door garnalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten