Courgette, spaghetti en ricotta zijn ingrediënten die ik eigenlijk altijd in huis heb. De courgetti maak je met een spiraalsnijder, maar als het echt eens snel moet gaan, kan je die natuurlijk kant en klaar kopen in de winkel. Tegenwoordig vind je ze bijna in elke winkel.

Ingrediënten (2 personen)
- 2 courgettes
- 80 gr. volkoren spaghetti
- 100 gr. ricotta
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetl. amandelschilfers
- half bosje bladpeterselie
- olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je dit gerechtje?
- Maak met een spiraalsnijder slierten van de courgette.
- Kook de spaghetti klaar zoals vermeld op de verpakking.
- Was en rasp de schil van de citroen en scheur de bladpeterselie in kleine stukjes
- Hak de rode ui en knoflook fijn.
- Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof tot ze bruin worden.
- Voor het sausje meng je de ricotta met de zeste van de citroen en de peterselie.
- Bak de rode ui en de knoflook aan in wat olijfolie, voeg de courgetti toe en laat kort meebakken. Meng er de gekookte spaghetti en de ricottamengeling door en kruid goed met peper en zout.
- Serveer alles op een bord en strooi er de amandelschilfers over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten