donderdag 23 november 2017

Overnachten in de Champagnestreek

Zoals je al eerder kon lezen, vertoefden wij eind september een paar daagjes in de Champagnestreek. We bezochten onder andere een paar champagnehuizen, gingen naar de zonsondergang kijken in Hautvillers en bezochten de middeleeuwse stad Troyes.

Tijdens onze eerste overnachting verbleven we in Villa Louis Victor, gelegen in Dizy, op 3 km van Épernay. Wat mij betreft een ideale locatie: rustig gelegen maar toch niet te ver van Avenue de Champagne waar de vele grote champagnehuizen gevestigd zijn. Als je wat tijd hebt, kan je net zoals ons in Reims de autosnelweg verlaten en via Route Touristique du Champagne naar Épernay rijden.

De B&B heeft ook een eigen champagnehuis. Helaas was deze op zondag gesloten, maar dat is een reden meer om nog eens terug te keren :-)
De kamers zijn mooi en luxueus ingericht en van alle noden voorzien. Het ontbijtbuffet is ook eentje om de vingers bij af te likken. We vonden het zelf een klein beetje jammer dat we maar 1 nacht geboekt hadden.

Villa Louis Victor, Dizy


Villa Louis Victor, Dizy

Onze tweede nacht brachten we door in Hotel Le Relais Saint Jean te Troyes. Veilig parkeren kan op de gereserveerde plaatsen in een ondergrondse publieke garage. Voordeel is dat je een directe toegang hebt tot het hotel. Dus geen gesleur met koffers over de hobbelige kasseien ;-)

De kamer was zeer proper en ook voorzien van alles wat nodig is. Het interieur vond ik persoonlijk iets minder, maar over smaken en geuren valt niet te twisten :-). Pluspunten van dit hotel zijn de ligging in het historische centrum, het vriendelijke personeel en het zeer uitgebreide en lekkere ontbijtbuffet.

Hotel Le Relais Saint Jean, Troyes

Meer lezen over onze roadtrip door de Champagnestreek?

  • Dag 1: Champagne proeven bij René Fresne, Route Touristique du Champagne, rondleiding bij Mercier en wandeling in en rond Hautvillers
  • Dag 2: Mémorial de Mondement en stadswandeling in Troyes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten