maandag 6 november 2017

Gezonde energieballen

Onder het motto voor alles een eerste keer, heb ik mij vandaag gewaagd aan een zelfgemaakte snack.
Wij eten thuis nu al bijna 3 jaar op de 'gezonde' manier, maar nog nooit had ik zelf energierepen of andere gezonde snacks gemaakt. What a shame! Want na deze heerlijke energieballen heb ik beseft dat het echt niet veel tijd kost om deze te maken en je bent dan zeker voor 1 week goed. Als je je kan inhouden natuurlijk want ze zijn echt superlekker!

Deze energieballetjes zijn gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Natuurlijk had ik weer niet alle juiste ingrediënten in huis, maar voor elke missend ingrediënt had ik wel een ander in de plaats of liet ik het gewoon weg. Ik heb dus ook geen idee hoe Jamie zijn versie die gebaseerd is op abrikozen smaakt :-) Een ding weet ik wel zeker: deze balletjes maak ik zeker nog!

Energieballen op basis van medjoel dadels en cashewnoten

Ingrediënten

 • 100 gr. ongezouten cashewnoten
 • 20 gr. sesamzaad
 • 4 hele medjoel dadels
 • 20 gr. gepofte quinoa
 • 1/2 kfl. speculooskruiden
 • 2 eetl. honing

Hoe maak je deze lekkere balletjes?

 1. Hak 40 gr. cashewnoten fijn in een blender en strooi het poeder op een bord.
 2. Haal de pit uit de medjoel dadels en snijd het vruchtvlees in kleinere stukjes.
 3. Voor de balletjes doe je de rest van de noten, het sesamzaad, de dadels en de quinoa in de blender en hak alles fijn.
 4. Voeg de speculooskruiden en honing toe en laat de blender alles goed mengen tot je een vast en kneedbare deeg hebt. Dit kan eventjes duren.
 5. Maak balletjes van ongeveer 1,5 cm diameter en rol ze door het cashewpoeder. Ik heb er ongeveer 30 balletjes kunnen uithalen.

Energieballen op basis van medjoel dadels en cashewnoten

Om te bewaren steek je de balletjes samen met het overgebleven poeder in een goed afsluitbare pot. Laat me weten wat je ervan vond!

1 opmerking:

 1. Zonet je fijne blog ontdekt! Ik ga mezelf hier eens wat inlezen. Zo grappig trouwens, mijn naam is ook Evi en ik ben al 13 jaar samen met mijn eigen Frédéric. :-)

  BeantwoordenVerwijderen