maandag 13 november 2017

Weekendje weg naar de Champagnestreek - Deel 2

Na een zalige nacht en ontbijt in Villa Louis Victor reden we verder richting Troyes. We hadden deze keer niet de intentie om de bordjes van "Route touristique du Champagne" te volgen, maar toch zagen we ze om de haverklap passeren. Je kan dus eigenlijk overal inspringen op de route.

De streek ten zuiden van Épernay is ook de moeite waard om te ontdekken dankzij zijn mooie uitzichten.

Champagnestreek verkennen

Mémorial de Mondement

Ondanks dat we de GPS volgden, werden we toch geïntrigeerd door een bordje langs de weg die ons van de hoofdbaan deed afwijken. Niet wetende wat we gingen tegenkomen, reden we steeds verder en verder. Net op het moment dat we bijna op het punt stonden om terug te keren, doemde opeens het 33 meter hoge Mémorial de Mondement op. Dit zeer indrukwekkend monument werd opgericht ter nagedachtenis aan de slag aan de Marne in de 1ste Wereldoorlog.

Mémorial de Mondement

Troyes, de middeleeuwse stad

Eenmaal aangekomen in Troyes reden we onmiddellijk door naar Hotel Le Relais Saint Jean, gelegen in het historisch centrum. Na het droppen van onze bagage gingen we al snel terug de deur uit om de oude stad te verkennen. Troyes is een mooie Middeleeuwse stad gekend voor zijn scheve vakwerkhuizen. Met een wirwar van smalle straatjes is het soms opletten dat je niet verdwaalt.

De Middeleeuwse stad Troyes

De Middeleeuwse stad Troyes

De Middeleeuwse stad Troyes

De Middeleeuwse stad Troyes

Eten deden we 's avonds in Le Tablier gelegen op amper 1 minuut wandelen van ons hotel. Na wat opzoekingswerk op Tripadvisor en Foursquare bleken er heel wat leuke restaurantjes in Troyes te zijn. Helaas zijn de meeste gesloten op zondagavond. Gelukkig was deze gezellige brasserie wel open.

Om het romantische weekendje helemaal af te sluiten zochten we nog het bekende Coeur de Troyes op. Dit kunstwerk is vooral 's avonds een aanrader door het mooie lichtspel tussen het kloppende hart en de fonteinen.

Coeur de Troyes

Benieuwd hoe onze eerste dag in de Champagnestreek was? Ontdek het hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten