woensdag 4 oktober 2017

DIY: ridderkostuum

Mijn kids hebben genoeg verkleedkleren. Van brandweerman tot superheld en van Piet Piraat tot Marshall van Paw Patrol. En ergens daar tussenin kan je ook nog een veel-te-klein Bumbapakje vinden. Dus je zou denken ze hebben keuze genoeg maar dat is buiten de juf van Sem gerekend.

DIY: ridderkostuum

De laatste 2 weken leren ze over ridders en jonkvrouwen. Met als apotheose een verkleedpartijtje op vrijdag. En is een ridderpakje nu net het pakje dat we niet hebben! De juf stelde voor om een oude t-shirt wat op te waarderen tot een ridderkostuum, maar dat vond ik een optie voor moest ik echt, maar dan ook echt niks vinden.

Mijn eerste gedacht was om vlug iets te bestellen, maar die pakjes kosten (en zeker de mooie) al snel enkele euro's meer. En zeker omdat ze al genoeg van die verkleedkostuumpjes hebben.

Toen dacht ik opeens aan die lappen stoffen van 2 jaar geleden die ik nog had liggen. Jaja, het was ondertussen al 2 jaar geleden dat ik de laatste keer naald en draad in mijn handen had. En dat voor een mooie slaapzak waar de jongste intussen al serieus is uitgegroeid :-)

Veel keuze was er niet. Van effen stof had ik enkel geel en blauw, maar ik had er voldoende van dus een mislukking kon ik makkelijk opvangen ;-) Na een paar Pinterest-ideetjes te bekijken ben ik aan de slag gegaan.

DIY: ridderkostuum

Ik nam een rechthoekige lap stof en maakte er in het midden een gat in voor het hoofd. Bij veel no-sew tutorials stopte het daar al, maar dat vond ik niet zo proper. Dus werkte ik de randen af met een zoom. In een ander kleur knipte ik een schildvorm en naaide die in het midden er op. Van een lapje vilt maakte ik een kruis die ik dan met instrijkbare zoomband er op zette. Ik maakte nog een riempje om het allemaal af te werken.

DIY: ridderkostuum

Sem paste en vond het onmiddellijk goed. Ik was iets minder tevreden. Het was eigenlijk net te kort waardoor het riempje over het embleem kwam te zitten. Dus ik haalde 's avonds laat terug mijn naaimachine boven om er nog een stuk aan te naaien. Ik maakte een tweede riempje en samen met het andere naaide ik die over de naad zodat het niet zou opvallen dat er een stuk 'aangeplakt' was :-)

Het resultaat: een kostuum waar zelf de echte ridders jaloers op zouden zijn!

DIY: ridderkostuum

Ohja, onze Piet Piraat wou ook mee op de foto 😀

Geen opmerkingen:

Een reactie posten