zaterdag 28 oktober 2017

DIY: tovenaarskostuum

In de 3de kleuterklas weten ze goed hoe ze moeten feesten! 2 weken na de ridders zijn nu de tovenaars en de heksen aan de beurt.

DIY: tovenaarskostuum

In een vorig bericht kon je al lezen dat onze kids heel wat verkleedkostuumpjes hebben maar een halloweenkostuumpje dat zat er helaas nog niet tussen. En iets nieuws uit zwarte stof maken, zag ik al helemaal niet zitten door de tijdsdruk. Gelukkig zat de tip van de juf om een oude t-shirt als basis te gebruiken nog in mijn achterhoofd. Na een vlugge blik in de kleerkast van Frederik vond ik nog een allerlaatste zwarte t-shirt, weliswaar niet zo oud maar dan kopen we wel een nieuwe voor hem :-)  

En nu tijd voor het echte werk: hoe tover je een t-shirt om tot een tovenaarskostuum?
 1. Voor je aan het knip- en naaiwerk begint keer je de t-shirt best binnenstebuiten. 
 2. Leg de t-shirt op je werkvlak met de voorkant naar boven gericht 
 3. Bij een t-shirt met lange mouwen zoals in mijn geval knip je de mouwen korter. 
 4. Knip de mouwen in de juiste vorm volgens onderstaande foto.

  DIY: tovenaarskostuum
 5. De voorkant van de t-shirt knip je verticaal in 2. 
 6. Speld de mouwen terug aan elkaar, dat is makkelijker tijdens het stikken. Voor mijn eigen gemak heb ik aan de voorkant ook al de zoom vastgespeld.

  DIY: tovenaarskostuum
 7. Stik de mouwen en de zoom. 
 8. Om de mantel vanboven bij elkaar te houden koos ik voor een strik. Gebruik een overschotje van de t-shirt en knip er 2 lange stroken van een 2-tal cm uit. Stik die vast op de gewenste plaats.
DIY: tovenaarskostuum

Voila, niet veel werk en Sem was superblij met zijn kostuumpje. Zijn hoed maakte hij in de klas met een groot stuk karton en een stevige plastiek zak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten